14 June 2009

my generation - neverending story

intr-o lume aproape imaginara, unde relatsiile sunt adevarate doar daca ai wi-fi, mess sau twitter, tot ce suntem nu e decat suma a tot ce sunt contactele noastre online. astazi, a trai inseamna a comunica (pe bune sau doar iluzoriu) cu o sumedenie de oameni care transmit informatsia de la unul la altul fara ca sa fie neaparat atentsi la contsinut. azi conteaza forma. aceasta lupta dintre forma shi contsinut - lupta foarte vechea deafltfel - e acu peste tot. de la look pana la IQ - totul nu e decat copia conforma a anturajului fiecaruia. daca eshti rocker, hacker, biker, skater, stoner, fighter, looser sau lover - reprezintsi intreaga ta generatsie, intreaga ta gashka, eshti suma faptelor din viatsa fiecarui om cu care vorbeshti in mess, skype sau blog, twitter, last.fm sau Facebook, eshti partea insorita sau umbrita a poveshii fiecaruia, faci parte din restea.
nu ma gandesc la asta decat intr-un contex egoist - sunt shi eu suma unei generatsii (X?) care e in mine shi care ma constituie/reprezinta/ghideaza. traim unii prin shi pentru altsii, respiram acelashi aer, consideram aceeashi muzica ca fiind mishto, ne dam cu parerea asupta acelorashi chestii facand rareori devieri de la subiecte pre-stabilite shi ashteptam, organizat, un final frumos al poveshtii noastre.
unii dispar in drum, in fumul serilor noastre obosite cu miros de bere shi parfum francez. altsii apar, din aceleashi fum shi, identificandu-se cu imaginea gashtii, adereaza la noi shi devin "one".
acest circui se opreshte in ziua in care cineva considera ca e prea mare pentru..., prea diferit pentru..., prea angajat intr-o alta relatsie pu...
altsii sunt expulzatsi din "echipa" pentru ca sunt prea rigizi, prea retardatsi, prea non-conformi.
shi noi pretindem ca suntem cei corectsi shi ei - cei ce nu mai sunt buni.
suntem o echipa ce va cashtiga mereu. suntem total diferitsi de totsi ceilaltsi. suntem exact ca totsi in diferentsa noastra.
we come one - neverending story

5 comments:

  1. zeitgeist

    dar eu ma intorc in anii 60-70 ... probabil am reincarnat de acolo...

    apropo ai fo la concertu ala de muzica celtica? pe 13.06

    ReplyDelete
  2. yeah

    vreau sa ma invats sa traiesc acum, cred ca asta-i cel mai greu

    n-am fost. am stat in pat shi m-am auto-inspirat :*

    inspire yourself ☼

    ReplyDelete
  3. pai pu ca sa fii energic, sa ai soare, sa ai lumina shi "bliss" shi astea toate sa vina din tine, sa nu trebuiasca sa ashteptsi asta din exterior, sa traiasca sursa in tine

    ReplyDelete